Fructul pasiunii – 4 beneficii majore pentru organism

Fructul pasiunii este originar din America de Sud, iar numele său științific este Passiflora edulis. Datorită pulpei sale, poate emana aroma bogată a mai mult de o duzină de fructe precum banane, ananas, căpșuni, litchi, lămâi, mango și prune acre.

Fructul pasiunii este cunoscut drept „regele sucului” în lumea fructelor. În vara fierbinte, gustul unic și răcoritor al fructului pasiunii este grozav, indiferent dacă este adăugat în suc sau transformat în desert. Pe lângă faptul că este delicios, fructul pasiunii are multe alte beneficii.

Ce nutrienți are fructul pasiunii?

Fructul pasiunii este bogat în nutrienți, cu un conținut ridicat de vitamina A, C, magneziu, fosfor, fier, zinc și alte ingrediente și are reputația de „ regele sucului ”. Potenta sa de vitamina A (carotenoizi) este destul de mare, de aproximativ patru ori mai mare decat a papaya, si contine si multa vitamina C. Fructele pasiunii are un gust ușor acrișor, ceea ce face mai ușor pentru oameni să creadă că vitamina C este bogată, dar în fructe, conținutul de vitamina C este doar moderat, ceea ce este inferior fructelor de citron, care sunt portocalele, portocalele binecunoscute, lămâi, grepfrut etc.

Nu numai că, fructul pasiunii este, de asemenea, bogat în potasiu, zinc și alte minerale. Nu este doar un fruct bogat în potasiu, dar și conținutul de zinc din fructe este destul de bun, ocupându-se la mijloc. Conform analizei compoziției alimentelor a Departamentului de Sănătate, 100 de grame de pulpă de fructul pasiunii conțin aproximativ 66 de calorii, ceea ce se clasează ca mediu în ceea ce privește caloriile printre fructe.

Endocarpul alb al fructului pasiunii conține substanțe antioxidante, iar micile semințe negre din el sunt bogate în fibre alimentare. Conținutul său de fibre alimentare este de peste trei ori mai mare decât cel al bananelor și de două ori față de cel al guava thailandeză.

Unii oameni le este frică să mănânce fructul pasiunii pentru că le este frică de acru. După ce îl transformă în suc, adăugați zahăr și miere pentru a-l bea. Cei cărora le este frică de grăsime ar trebui să controleze mai bine cantitatea de băut și să folosească înlocuitori de zahăr pentru a evita creșterea în greutate.

Patru beneficii majore ale consumului de fructul pasiunii

Fructul Pasiunii Beneficii

1. Controlează glicemia

Fructul pasiunii este un fruct cu glicemie scăzută (IG scăzut). După ce ați mâncat, nu va exista o creștere rapidă a zahărului din sânge. În timp ce vă bucurați de gustul dulce și acru, vă puteți simți, de asemenea, în largul vostru și nu trebuie să vă faceți griji. Diabeticiilor le este recomandat să mănânce cel mult două fructe pe zi.

2. Creșteți imunitatea

Fructul pasiunii este bogat în vitamina C și beta-caroten, ambele pot ajuta cu antioxidanți și pot proteja organismul de daunele radicalilor liberi.

3. Stabilizați nervii

Fierul din fructul pasiunii ajută la stabilizarea nervilor și îmbunătățește cunoașterea creierului. Magneziul are un efect calmant asupra nervilor și poate inhiba anxietatea.

4. Îmbunătățește sănătatea intestinului

Fructul pasiunii este bogat în fibre alimentare. Ajută probioticele din intestine să se înmulțească, cultivă un mediu intestinal sănătos, ajută la menținerea sănătății intestinale și promovează peristaltismul intestinal pentru a ajuta la defecare.

Contraindicații și efecte secundare ale fructului pasiunii

Fructul pasiunii este complet sigur pentru majoritatea oamenilor, dar câțiva oameni se confruntă cu simptome de alergie. Cei alergici la latex sunt, de asemenea, probabil să fie alergici la fructul pasiunii. Acest lucru se datorează faptului că unele proteine ​​vegetale din fructul pasiunii au o structură similară cu proteinele din latex.

Conținutul de potasiu al fructului pasiunii este mare. Pacienții cu boli de rinichi și dializă sunt sfătuiți să nu mănânce mai mult. De asemenea, diabeticii trebuie să acorde atenție aportului.

Cojile de fructe de pasiune violet conțin și substanțe chimice numite cianozide. Se poate combina cu enzime pentru a forma cianuri toxice și, prin urmare, este potențial toxic. Deci pielea tare nu este de obicei comestibilă.

Cum să mănânci fructul pasiunii?

Pentru a mânca acest fruct, coaja dură este tăiată sau ruptă pentru a dezvălui pulpa și semințele viu colorate și suculente. Semințele de fructul pasiunii sunt comestibile, deci pot fi consumate împreună cu pulpa și sucul.

Pelicula albă dintre coajă și pulpă este și ea comestibilă, dar majoritatea oamenilor nu o mănâncă pentru că este amară. Există multe moduri de a mânca acest fruct. Multora le place să-l deschidă direct și să-l mănânce crud.

Alte modalități mai comune de a mânca fructul pasiunii sunt:

  • Suc de fructe: poate fi stors și filtrat pentru a face suc, amestecat cu miere sau alte sucuri de fructe de băut.
  • Deserturi: Folosit adesea ca condiment pentru prăjituri și deserturi, cum ar fi cheesecake sau mousse.
  • Salate: Poate fi folosit pentru a adăuga o textură crocantă și o aromă dulce-acrișoară la salate.
  • Iaurt cu fructe: Iaurtul cu fructe se face prin amestecarea pulpei cu iaurtul.

Dacă sunteți în căutarea unui ingredient de gustare hrănitor și delicios, fructul pasiunii este cu siguranță o alegere foarte bună.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Back to top button